titel
 
.

Objectieve CSRD proof data als het startpunt voor een duurzamer assortiment !

Weet waar je staat en ga concreet aan de slag !

  • Wat is de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten en halen we de Green Deal doelstelling van 2030 ?
  • Welke producten zorgen in verhouding voor de grootste klimaatimpact en zijn er duurzamere alternatieven ?
  • Kan groenten en fruit beter afgestemd worden op het seizoen met minder klimaatimpact  ?

 

Waar liggen de kansen in jouw organisatie ?

% Dierlijk / Plantaardig

 

CO2 reductie binnen Top 20

Toppers & Missers seizoen

CO2-Impact Analyse methodiek: 

De klimaatimpact van eten gebeurd aan de hand van Levens Cyclus Analyse (LCA) berekeningen. Hierbij worden voor alle producten de broeikasgassen die vrij komen bij het telen, verwerken en transporteren bij elkaar opgeteld. Klimaatimpact wordt uitgedrukt in CO2-equivalent. Verschillende broeikasgassen hebben namelijk een andere impact op het klimaat. Zo heeft een kg methaan meer impact dan een kg CO2. Om toch tot een duidelijke maatstaf te komen, worden alle broeikasgassen teruggerekend naar de hoeveelheid CO2 die nodig is voor eenzelfde impact.